Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Különleges darabokkal bővült a Közlekedési Múzeum

Közlekedési Múzeum Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vasút repülőtér földalatti hajó kocsi Ikarus

A Közlekedési Múzeum az 1896-os budapesti millenniumi kiállítás új, impozáns épületében a Közlekedési csarnokban született meg. Itt bemutatták a hazai közlekedés, az akkori nagy sikerágazat, a vasút fejlődésének eredményeit. 1899-ben nyitotta meg kapuit az akkori épületben és a bemutatott gyűjteményre alapozva a Közlekedési Múzeum. 45 éven keresztül a neve Magyar Királyi Közlekedési Múzeum volt, a második világháború idején az épületet bombatalálat érte.

0 Tovább

Kezdetét veszi a XXI. század a közlekedésben?

"Nem elég a gyors autó, ahhoz, hogy nyerj, előbb célba is kell érni."

Sebastian Vettel

0 Tovább

2018-ben először Magyarországon a legrangosabb, ötcsillagos lovas verseny!

lovaglás lovas verseny CSIO5*

Korábban elterjedt közlekedési mód volt a lovaglás. A mai világban már csak kedvtelésből vagy sport céljából űzik, aminek jelentős hagyományokkal rendelkező versenyei alakultak ki. Az ember még a fejlődésének korai szakaszában megtanulta azt, hogy vannak olyan emlősállatok, amelyek megszelídíthetőek. A lovat, a szarvasmarhát, a szamarat az ökröt, a bivalyt ősidők óta használják teherhordásra és személyes szállításra, közlekedésre. A sivatagokban az ősi idők óta közlekedésre használt állat a teve, amelyik naponta 40-50 km távolságra is képes akár 200 kg teher elvitelére is. Az eszkimók és a tundrák népei számára a szánhúzásban nélkülözhetetlen háziállat a kutya és a rénszarvas.

0 Tovább

D11-D12

Duna hajó D11 D12

Egy kis Dunai hajózás? BKV bérlettel megteheted! A D11 és a D12 hajójáratokon minden hétköznap hajózhatsz a bérleteddel. A menetrendet itt találod.

0 Tovább

A közlekedés segítőeszközei: térképek

Térképészetnek vagy kartográfiának nevezzük azt a tudományt, ami a térképek, földgömbök, panorámaképek készítéséről és használatáról szóló tudásanyagot, technikáit fogja össze.

0 Tovább
«
12

opulentus

blogavatar

Cogito ergo opulentus sum! - Gondolkodom, tehát gazdag vagyok! Opulentus jelentése: erős,fényes,gazdag,hatalmas,kiváló,tehetős, tekintélyes,vagyonos

Utolsó kommentek