Segway

Segway

Dean Kamen amerikai mérnök találta fel a Segway közlekedési eszközt és az amerikai New Hampshire-ben megtalálható Segway Inc gyártja a két kerekű, önegyensúlyozó közlekedési eszközt.

0 Tovább

Kína forradalmasítja a városi közlekedést

Kína városi közlekedés elektromos autó villanyautó villanymotorral meghajtott autó szuperkondenzátor elektromos duplaréteg kondenzátor ultrakapacitás BYD F3DM VW

Az elektromos autó, villanyautó vagy villanymotorral meghajtott autók az elektromos energiát akkumulátorból nyerik, de vannak olyan elektromos autók is, amelyek szuperkondenzátorban tárolják az elektromos energiát. Az elektromos hajtású autó gondolata egyidős a benzinmotoros autóéval. Az angol Thomas Parker fejlesztette ki a XIX. század végén az első ilyen autót.

0 Tovább

TESLA MODEL S

Elon Musk Tesla Model S

Egy újabb gyorsulási versenyen, ahol erős benzines luxusautók versenyeztek az elektromos Tesla autóval a Tesla Model S mindegyik indulót leverte gyorsulásban.

1 Tovább

A Hyperloop forradalmasítja a közlekedést? Álom vagy valóság?

Elon Musk Hyperloop

A Hyperloop a vasúti tömegközlekedés jövője, a feltaláló Elon Musk szerint az új szállítási rendszer a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedés után az ötödik önálló rendszert képezné. Az elképzelés szerint az utasszállító kapszulák egy légritkított csőben haladnak, amiket egy lineáris motor hajt meg. Sokáig futurisztikusnak tartották az elképzelést, 2017-ben ahogyan más országok is, hazánkban is megkezdték a Hyperloop építését, Budapest-Bécs-Pozyony között, a tervek között az szerepel, hogy 2020-ban már 1200 km/h sebességgel száguldhatunk Budapestről Bécsbe, ami azt jelenti, hogy 10 perc alatt eljuthatunk Budapestről Bécsbe.

2 Tovább
12
»

opulentus

blogavatar

Cogito ergo opulentus sum! - Gondolkodom, tehát gazdag vagyok! Opulentus jelentése: erős,fényes,gazdag,hatalmas,kiváló,tehetős, tekintélyes,vagyonos

Utolsó kommentek