Elon Musk Tesla Model S

Egy újabb gyorsulási versenyen, ahol erős benzines luxusautók versenyeztek az elektromos Tesla autóval a Tesla Model S mindegyik indulót leverte gyorsulásban.

 

A versenyen a német gyártók legerősebb modelljei indultak. Az Audi RS6 Performance, a BMW M760 és a Mercedes AMG E63 S. Mindegyik összkerékhajtással felszerelt, a negyedik Tesla Model S azonban mindegyiket megverte gyorsulásban.

Elon Musk Tesla Model S

Nikola Tesla 1856 és 1943 között élt a világ egyik legjelentősebb tudósa és feltalálója, életében 146 szabadalmat jegyeztek be a neve alatt. A nevéhez olyan feltalálások kapcsolódnak, mint a többfázisú villamos hálózat, a váltakozóáramú motor, az energia vezeték nélküli továbbítása, az energiatakarékos világítás, a távirányítás, a napenergia-erőmű és a rádió.

Elon Musk Tesla Model S

Elon Musk amerikai üzletember 12 éves korában írta meg Blastar nevű játékprogramját, amit 500 dollárért értékesített, 1995-ben megalapította a Zip2 nevű internetes vállalkozást, amit 1999-ben 341 millió dollárért adott el. A pénzt a PayPal megalapításába fektette, amit az eBay 1,5 milliárd dollárért vásárolt fel 2002-ben. Egy olyan űrkapszulát szeretett volna fejleszteni, ami képes arra, hogy embereket szállítson a Nemzetközi Űrállomásra, megalapította a SpiceX céget, tíz év kellett, hogy elérje a sikert és a Dragon űrhajó sikeresen Föld körüli pályára álljon, majd a Nemzetközi Űrállomáshoz kapcsolódjon, ez 2012-ben következett be. 2004-ben 6,5 millió dollárt fektetett a Martin Ebehard, Marc Tarpenning és Ian Wright által alapított Tesla Motors autógyártó startupba, ami elektromos autókat fejleszt és gyárt.

Elon Musk 2013-ban Hyperloop nevű fervével került a figyelem középpontjába, amikor bejelentette, hogy forradalmasítani szeretné a szárazföldi tömegközlekedést.

A Tesla Model S-t 2009. március 26-án mutatták be, a Tesla Motors második modelljeként. 2012-ben az Egyesült Államokban majd 2013-ban Európában kezdték forgalmazni. 2014-ben Norvégiában az eladási listák első helyére került.

Az autót 2015-től Magyarországon is meg lehet vásárolni, de ezt csak cégek tehetik meg és csak lízing konstrukcióban.